luni, 17 mai 2010

Pitesti - Targul Mosilor de Vara (sau Toamna, sau Iarna, sau...)

OK: doua lucruri imi sunt acum clare: targ de mesteri populari + avertizare cod galben de furtuni = in niciun caz love si (2): daca ma intrebati cum o sa fie vremea de Inaltare, anul viitor, la Pitesti, va pot spune de acum: o sa ploua!. Pentru ca anul trecut, de Inaltarea Domnului, a plouat, pentru ca anul asta, tot atunci, a turnat cu galeata (bonus: vant puternic, in rafale); un simplu pattern spune ca la anu' tot asa o sa fie.
Imagini inedite (si mult prea solicitante pentru a le suprinde cu telefonul, deci ma voi rezuma la o descriere a lor): corturi aspirand cu relativ succes sa devina parte ale unui miting aerian desfasurat deasupra Pietei Vasile Milea sau eu, colegul cu miere si alte apiocole si cel cu ulei de floarea soarelui presat la rece (aveam corturile unite) stand in picioare si tinandu-ne fiecare, strans, de cate o bara din structura de rezistenta a corturilor umflate de vant de parca eram intr-un troleu care incearca sa forteze galbenul la semafor. Plus un alt mesaj dragut pe un tricou: "Save water. Drink beer" (evident, tricoul era purtat de un barbat care, in plus, parea, prin volume, ca respecta intrutotul indemnul).
Organizarea Muzeului Golesti, ca de obicei, fara cusur; nu-i mai laud, ca am facut-o (la fel de indreptatit) cu alte ocazii si poate crede lumea ca am vreun interes. Lume firava prin targ, in buna parte si datorita mass-media care (week-end fiind si, deci, nu tu greve, mitinguri, sedinte de guvern, declaratii ale presedintelui etc.) au tocat in continuu avertismente alarmiste in urma codului galben de ploi si vijelii de parca peste Romania ar fi urmat sa treaca varianta europeana a Katrinei.
De odihnit dupa Targul Mosilor de Vara de la Pitesti m-am odihnit destul duminica dupa-amiaza, asa ca de azi (luni, 17 mai) ma pot apuca din nou de lucru: intre 4 si 6 iunie se desfasoara Cocosul de Hurez si mi-as dori sa ajung acolo; n-am fost niciodata si parca e un pic ciudat sa nu particip la cea mai mare manifestare de gen a judetului in timp ce la altele, de impact similar sau chiar mai mare, sunt invitat cu regularitate.

2 comentarii:

  1. Buna ziua,
    am vazut cateva din lucrarile dumneavoastra la Horezu.
    Imi plac foarte mult!
    Felicitari pentru ce faceti!
    :o)

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc pentru aprecieri. Voi fi la Cocosul de Hurez, ca expozant, in 5 si 6 iunie si poate voi avea placerea sa va intalnesc.
    Daniel Ionescu

    RăspundețiȘtergere